Nieuws & activiteiten

Al meer dan 25 jaar Uitgeverij Fagus


https://www.youtube.com/watch?v=Fav7inBT-mg


https://www.gelderlander.nl/aalten/achterhoekse-uitgeverij-fagus-bestaat-30-jaar-uitgever-hans-de-beukelaer-geridderd~a9213817/

Onlangs verschenen bij Fagus


Aalten in roerige jaren deel 4

Opmerkelijke veranderingen in burgerlijke zaken en dienstverlening 1950-1975


In deel vier van ‘Aalten in roerige jaren – Opmerkelijke veranderingen in burgerzaken en dienstverlening 1950-1975’ – wordt de ontwikkelingen in de burgerzaken en dienstverlening beschreven. De onderwerpen hier in zijn onder andere de kerkgenootschappen, gemeentezaken en politiek, hulpverlening en burgerbescherming (marechaussee, politie, douane, brandweer, Rode Kruis etc.), de gezondheidszorg (huisartsen, tandartsen kruiswerk etc.), oudedagvoorziening en dienstverlenende organisaties als PTT. Ook in deze uitgave staat de mens weer centraal en de vele unieke foto’s zullen weer nostalgische en emotionele herinneringen oproepen.


Het boek telt 144 pagina’s, prijs € 19,95

excl. € 3,85 verzendkosten

U kunt het boek hier direct bestellen


Op een heerlijke zomermiddag wordt Steven Crombach gebeld door de directeur van het Achterhoekse Centrum van technologie. Hij vraagt Steven zo snel mogelijk bij hem te komen. Als hij aankomt op de afgesproken plaats,

Het ICER in Ulft, blijkt de directeur vermoord te zijn. Samen met zijn schrandere assistente Debby Ros wordt hij in een speurtocht gezogen. Is de reden van de moord werkelijk de managementtechnieken van Achterhoekse bedrijven? Of moet het motief toch in een andere richting gezocht worden. De uitkomst is verassend! Op zoek naar de reden van de moord en daarmee de moordenaar(s) voert hun reis door de gehele Achterhoek.


Lodewijk van der Borg (1964) is algemeen directeur van de Kaak Groep. Hij is geboren in Nijmegen en heeft werktuigbouwkunde gestudeerd aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Voordat hij bij Kaak kwam heeft hij onder meer bij de attractiebouwer Vekoma en bussenbouwer den Oudsten gewerkt. In 2008 is hij samen met enkele collega’s van Kaak bakeware begonnen met de introductie van QRM (Quick Response Manufacturing) binnen de Kaak Groep. De resultaten zijn dermate positief dat deze ‘smart’ manier van werken nu door de volledige organisatie wordt geadopteerd. Lodewijk is getrouwd en heeft drie kinderen.


Het boek telt 112 pagina’s, prijs € 17,45

excl. € 3,85 verzendkosten

U kunt het boek hier direct bestellen


Ik keek naar boven en had geen idee

Verzamelde radiogollems
Van juli 2012 tot de dag van gisteren droeg Gerjon Gijsbers onder naam van de radiogollem wekelijks een column voor in het programma loadfm, steevast gevolgd door een bijpassend nummer. Van the Rolling Stones tot Radiohead, van De Staat tot Cypress Hill en van Kraftwerk tot Culture Club. De ‘gollems’ zijn bespiegelingen met betrekking tot muziek, literatuur, film, religie, politiek, de actualiteit, het dierenrijk en de heersende weersomstandigheden, die menig hart sneller doen kloppen. In deze bundel vindt u zijn zestig beste stukken verenigd.


Gerjon Gijsbers valt onder het agentschap van literair productiehuis Wintertuin, waar in november 2014 het chapbook aan gort verscheen. Daarnaast schrijft hij voor propria cures en stond hij als performer onder meer op de zwarte cross, mañana mañana en lowlands.


Het boek telt 216 pagina’s, prijs € 19,95

excl. € 3,85 verzendkosten

U kunt het boek hier direct bestellen

Hans de Beukelaer in gesprek met Maarten Beernink van Het Boekenschap.


www.achterhoekseboeken.nl/videofagus

 

Kruisdijk 14b  |  7122 JX Aalten  |  Tel: (0543) 466342  |  Fax: (0543) 466360  |  e-mail info@fagus-uitgeverij.nl